Tomas Mellgren – ny CFO för Francks Kylindustri

Tomas Mellgren

30 april 2021

Tomas Mellgren har utsetts till ny CFO för Francks Kylindustri. Tomas tillträder senast den 1 juni 2021 och ersätter Fredrik Lind Larsson. Fredrik kommer fortsätta i sin nuvarande roll till den 1 juli 2021 för att säkerställa en smidig överlämning till Tomas. Efter överlämning, kommer Fredrik fortsätta i en ny roll inom Francks med fokus på förvärv och integration av nya verksamheter till koncernen.

”Jag är stolt och glad över att kunna presentera Tomas Mellgren som ny CFO. Jag vill också passa på att tacka Fredrik för ett fantastiskt arbete och önska Fredrik och Tomas lycka till i sina nya roller, säger tillträdande VD och koncernchef Tomas Berggren.” Tomas Mellgren har över 20 års erfarenhet från olika chefsroller med fokus på ekonomi och ekonomistyrning inom bla Sandbäckens, IFS, Saab och EY. Närmast kommer Tomas från en tjänst som CFO på GE Power Nordics med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. ”-Det ska bli spännande att börja som CFO på Francks, en marknadsledande koncern inom svensk kylindustri med höga tillväxtambitioner och stark innovationskraft. Jag ser verkligen fram mot att bidra till koncernens fortsatta utveckling tillsammans med Francks-teamet”, säger Tomas Mellgren.

Tomas Mellgren kommer ingår i Francks koncernledning och rapportera till Tomas Berggren, tillträdande koncernchef och CEO.