Therma Industri och Francks Kylindustri förstärker positionen i västra Norge genom förvärvet av Florø Kjøleservice

Floro Kjoleservice

25 juni 2024

Therma Industri och Francks Kylindustri förstärker positionen i västra Norge genom förvärvet av Florø Kjøleservice

Francks Kylindustri och Therma Industri fortsätter expansionen i Norge genom förvärvet av Florø Kjøleservice. Florø Kjøleservice grundades 1987 och har sitt huvudkontor i Eikefjord. Företaget specialiserar sig på installation och service av kylsystem och värmepumpar. De nuvarande ägarna kommer att fortsätta att vara verksamma i företaget.

“Vi är glada över att Florø Kjøleservice har valt att ansluta sig till Therma Industri. Florø Kjøleservice har genom åren visat sin förmåga att leverera installationer och service av hög kvalitet, särskilt inom akvakultur genom att utnyttja sin starka marina erfarenhet. Förvärvet stärker vår position i västra Norge och vår kapacitet inom området.” säger Per Christian Sandved, VD för Therma Industri.

“Vi ser fram emot att bli en del av Therma och att dra nytta av vår gemensamma kompetensbas, erfarenheter och synergier för att accelerera vår tillväxt i den expansiva regionen i västra Norge. Denna gemensamma kompetens kommer att gynna våra kunder och öka vårt värdeerbjudande.” säger Benjamin Tonheim och Kjetil Valvik, ägare av Florø Kjøleservice.

Francks Kylindustri är den ledande nordiska industriella och kommersiella kylspecialisten med 45+ kontor och ~600 anställda i Sverige, Norge och Danmark.

För ytterligare information kontakta:

Sören Jensen, VD, Francks Kylindustri
+46 76-130 14 66,

Per Christian Sandved, CEO, Therma Industri AS
+47 92 81 16 03,