Therma Industri och Francks Kylindustri förstärker positionen i västra Norge genom förvärvet av Bergen Kuldeteknikk

19 juni 2023

PRESSMEDDELANDE

Stockholm den 19 juni 2023

 

Therma Industri och Francks Kylindustri förstärker positionen i västra Norge genom förvärvet av Bergen Kuldeteknikk

Francks och Therma Industri förstärker positionen i västra Norge genom förvärvet av Bergen Kuldeteknikk. Bergen Kuldeteknikk som grundades 2009, är en leverantör av kylinstallationer och kylservice som kommer stärka koncernens kapacitet i Bergen med omnejd. Nuvarande ägare kommer att fortsätta vara aktiva operationellt och bibehålla en betydande ägarandel i gruppen.

“Vi är glada över att Bergen Kuldeteknikk har valt att bli en del av Therma Industri. Bergen Kuldeteknikk har under många år visat på sin förmåga att tillhandahålla högkvalitativa kylinstallationer och service, framför allt inom klimat- och komfortkyla. Förvärvet stärker positionen i västra Norge och kompletterar vår befintliga verksamhet i Bergen med omnejd. Vi välkomnar dem till teamet och på vår tillväxtresa i Norge.” säger Per Christian Sandved, VD för Therma Industri.

”Vi ser fram emot att vara en del av Therma Industri och Francks. Att ingå i en kompetent och professionell koncern skapar värdefulla tillväxtmöjligheter för Bergen Kuldeteknikk och möjliggör för en förstärkt lokal närvaro i Bergen-området genom nära samarbete med Therma Bergen och Invent. Genom våra sammantagna kunskaper och erfarenheter inom innovativa kyl- och värmepumpssystem kan vi utöka vårt utbud inom energieffektiva lösningar och öka kundvärdet.” säger Christer Stålhem, VD för Bergen Kuldeteknikk.

Francks Kylindustri är tillsammans med dotterbolaget Therma Industri Nordens ledande leverantör av industriell och kommersiell kyla med 40+ kontor och ~500 anställda i både Sverige och Norge.

För ytterligare information, vänligen besök www.francksref.com eller kontakta:

Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Segulah Advisor AB
+46 70 229 11 85,

Per Christian Sandved, CEO, Therma Industri AS
+47 92 81 16 03,