Sören Jensen tillträder som ny VD och koncernchef för Francks Kylindustri

Linkedin Ny VD copy

15 mars 2024

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, 15 mars 2024

Sören Jensen tillträder som ny VD och koncernchef för Francks Kylindustri

Styrelsen för Francks Kylindustri har utsett Sören Jensen till ny vd och koncernchef för Francks Kylindustri 1 april 2024. Sören kommer att efterträda Magnus Detterholm som övergår till chef över den danska verksamheten och kommer att fortsätta driva tillväxtresan i Danmark.

Sören Jensen kommer närmast från Sulzer som Global Head of Water Business i Schweiz och har över 25 års erfarenhet från avancerad teknisk installation. Sören har haft ett antal ledande positioner som bland annat Global Business Unit Leader och Senior Director, Marketing & Strategy på Pentair i USA respektive Schweiz, General Manager Water Treatment för Xylem med fokus på EMEIA samt VP Strategy & Business Development för Xylem. Han är civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola med en eMBA från Handelshögskolan i Stockholm.

”Francks styrelse och jag är mycket glada att välkomna Sören till Francks Kylindustri och att Magnus vill fortsätta bidra med sin breda kompetens för att driva vidare den danska verksamheten. Vi anser att Sören med sin internationella bakgrund, gedigna erfarenhet och djupa kompetens kombinerat med ett stark driv och beslutsamhet är rätt person för att förflytta Francks Kylindustri till nästa nivå. Sören är en ledare som i tidigare roller visat stor kompetens att driva och utveckla verksamheter och har god marknadskännedom. Jag önskar Sören varmt välkommen ombord,” säger Tomas Johansson, Styrelseordförande för Francks Kylindustri.

”Jag är tacksam för styrelsens förtroende och otroligt glad över att nu bli en del av Francks. Francks har en stark position, imponerande historik, långvariga kundrelationer och är väl positionerad på en växande marknad. Jag ser fram emot att fortsätta tillväxtresan tillsammans med ledningsgruppen, regionchefer och lokala dotterbolag. Tillsammans kan vi bygga en starkare plattform, säkerställa lönsamhet och accelerera tillväxt för att bygga den internationellt ledande partnern inom industriell och kommersiell kyla.” säger Sören Jensen, blivande VD och Koncernchef för Francks Kylindustri.

Francks Kylindustri är den ledande nordiska industriella och kommersiella kylspecialisten med 45+ kontor och ~575 anställda i Sverige, Norge och Danmark.

För mer information kontakta:

Tomas Johansson, Styrelseordförande för Francks Kylindustri och industriell rådgivare till Amplio Private Equity
+46 70 645 06 33,

Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Amplio Private Equity
+46 70 229 11 85,