Örebro nästa för Francks Kylindustri

5 februari 2016

Den 8:e februari 2016 öppnar Francks Kylindustri en enhet i Örebro. Det blir den nionde orten i Sverige där Francks Kylindustri har etablerat lokal närvaro. Fyra kompetenta och erfarna medarbetare är rekryterade inför starten. Målet är tio anställda i Örebro inom tre till fem år.

Francks Kylindustri, som är det största privatägda kylföretaget i landet, har expanderat kraftigt och öppnat en ny enhet varje .r de senaste sex åren. Företaget har idag lokal närvaro i Bergslagen, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Stockholm, Uppsala, Västerås och nu även i Örebro.

– Vi har sneglat länge på Örebro och nu öppnade sig ett tillfälle att starta verksamhet där. Det är en dynamisk region med m.nga kunder som efterfrågar vår kompetens inom industriella och kommersiell kyla. Vi vet att kunderna uppskattar hög tillgänglighet och därför är vi angelägna om att öka vår lokala närvaro när vi ges möjlighet, berättar marknadschef Peter Franck, som också är ansvarig för enheten inledningsvis.

Fyra erfarna och kompetenta kyltekniker med god lokalkännedom är redan rekryterade och avsikten är att enheten ska bemannas med tio medarbetare inom tre till fem år. Arbetsledare är Mikael Sveen:

– Det är jättespännande för oss att f. möjlighet att vara med fr.n början och bygga upp och påverka verksamheten. Regionen är expansiv och här finns ett stort behov av kyltjänster. Francks Kylindustri är ett stabilt och trygg företag och det känns kul att få vara delaktig i företagets expansion.

– Jag är glad över att vi lyckas attrahera duktigt folk. Som kunskapsföretag är vi beroende av kunniga medarbetare som trivs och känner sig motiverade för sina arbetsuppgifter. Vi försöker skapa goda förutsättningar för de anställda och visa vår uppskattning på olika sätt, menar Peter Franck.

Familjeföretag

Francks Kylindustri grundades 1950 av Per Franck och ägs nu av tredje generationen i familjen. Det är Peter, Jonas och Anders Franck, samt deras farbror Göran Franck. Även koncernens vd Per Hannius återfinns bland delägarna.

Företaget är specialiserat på kommersiell kyla för isrinkar, butiker, lager, restauranger med flera.Bland de mest spektakulära objekten märks exempelvis Malmö Arena och Serveras gigantiska kyl och frys i Halmstad på 16 000 respektive 10 000 kvadratmeter.

För mer information kontakta:
Peter Franck, marknadschef, tel dir: 08-594 968 01, tel vxl: 08-594 968 00,