Ny vd på Francks Kylindustri i Norrköping AB

19 december 2014

Den 1 januari tillträder Magnus Lekander som vd för Francks Kylindustri i Norrköping AB.

Magnus Lekander har arbetat med kylteknik i hela sitt drygt 30-åriga yrkesliv. Det har varit installation och service av anläggningar för komfort- och industri- och processkyla, främst livsmedelskyla. 1989 var han med och startade ventilations- och kylföretaget ACC inomhusklimat AB tillsammans med kollegor i branschen. Sedan 2002 har Magnus haft olika ledande befattningar inom Sodexo AB tills han vid årsskiftet börjar som vd på Francks Kylindustri i Norrköping AB.

– Jag fick ett erbjudande som kändes som en stimulerande utmaning. Francks Kylindustri är ett företag som tydligt visat att de vill utvecklas på marknaden. Mitt uppdrag blir att leda företagets tillväxt i Östergötland, i synnerhet när det gäller serviceavtal, som jag brinner extra för och har jobbat med i hela yrkeslivet. Francks Kylindustri präglas av ett familjärt klimat med korta beslutsvägar, där jag som medarbetare får en stor möjlighet att påverka inriktning, beslut med mera. Det ska bli väldigt kul.

– Vi är glada över att ha rekryterat Magnus Lekander. Han kan tillföra värdefull kompetens med sin långa erfarenhet från kylbranschen. Det frigör samtidigt tid för kontorets nuvarande vd Per Hannius att fokusera på sin roll som koncern-vd och större entreprenader lokalt och regional, menar Peter Franck, marknadsansvarig på Francks Kylindustri.

Magnus Lekander är en infödd Norrköpingsbo och har varit staden trogen i hela sitt liv. Fritiden tillbringar han helst med familjen. Han tycker om att snickra och syssla med foto och film samt att spela gitarr och umgås med vänner.

Norrköpingskontoret är koncernens första enhet och grundades 1950. Idag har avdelningen 25 anställda, varav 15 kyltekniker. Verksamhetens inriktning är industri- och kommersiell kyla, med spetskompetens inom konstruktion, projektering och större entreprenader.

Koncernen Francks Kylindustri har idag cirka 130 anställda, omsätter drygt 300 miljoner kronor per år och har bolag i Bergslagen, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Stockholm och Västerås. Det är ett av landets två största kylföretag och det största privatägda. Francks Kylindustri är specialiserat på kommersiell kyla för isrinkar, butiker, kyl- och fryslager, restauranger med flera. Naturliga köldmedier är en specialitet. Bland företagets mest spektakulära objekt och installationer märks exempelvis Malmö Arena, Dagabs fryslager på 7 000 m2 i Göteborg samt kyl- och värmesystemet i Bristaverken i Stockholm.

För mer information kontakta:
Peter Franck, marknadschef, tel dir: 08-594 968 01, tel vxl: 08-594 968 00,