Ny VD och Koncernchef Tomas Berggren till Francks Kylindustri

berggren

9 februari 2021

Styrelsen i Francks Kylindustri har utsett Tomas Berggren till ny VD och koncernchef. Tomas tillträder senast den 1 mars 2021 och ersätter Per Hannius som efter 15 framgångsrika år har begärt att få lämna sin nuvarande position.

Per kommer att fortsätta som koncernchef till och med 1 juli 2021, samt hjälpa Tomas som mentor för att säkerställa en smidig överlämning av ledningen. Efter överlämning till Tomas, kommer Per fortsätta i ny roll och sitta kvar i koncernledningen.

– Jag är stolt och glad över att kunna presentera Tomas Berggren som ny VD och koncernchef, säger styrelseordförande Tomas Johansson. Han är en kompetent ledare och har i sin position som chef för IMI Hydronics Europaverksamhet visat att han har djup förståelse för hur man skapar hållbar och lönsam tillväxt i en komplex PropTech verksamhet. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla det som Per Hannius byggt upp och leda Francks kylindustri till ett bredare techbolag med nya framgångar.

Tomas har 20+ års erfarenhet av att utvecklat verksamheter på ABB, Munters, GE, Bombardier, Honeywell och IMI där han haft olika ledande roller. Han är svensk medborgare, född 1971, och utbildad energiingenjör (BSc.) Styrelsen vill tacka Per för ett fantastiskt arbete under sina 15 år som koncernchef och VD, där han utvecklade Francks till att bli en ledande kylindustrikoncern i Sverige som idag omsätter drygt SEK 700m med fler än 300 anställda, fortsätter Tomas Johansson.

– Jag är hedrad över att få ta över som VD efter Per Hannius och att få leda ett företag med så stark kompetens och innovationskraft, säger Tomas Berggren. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Francks medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling och skapa innovativa och hållbara lösningar.