Kraftig expansion i Västerås – Ny vd tillsätts

7 december 2015

Francks Kylindustri öppnade kontor i Västerås i februari 2013 för att öka tillgängligheten på marknaden i Mälardalen. Redan efter knappa tre år är man 20 anställda och i behov av en vd som ska fortsätta leda och ytterligare utveckla verksamheten. Peter Eriksson, med lång erfarenhet av branschen, internrekryteras för uppdraget.

Att det fanns potential för ett lokalkontor i Västerås visade sig vara riktig analys. Francks Kylindustri har expanderat snabbt under de tre första åren på orten.

– Vi vill fortsätta att expandera och utveckla verksamheten i Västerås. Här finns en positiv marknad med ett stort behov av kommersiell kyla. Genom lokalkontoret har vi kommit närmare kunderna och ökat tillgängligheten, vilket har tagits mycket väl emot, menar Peter Franck, marknadsansvarig.

Som ett led i utvecklingen anställs nu Peter Eriksson som vd i Västerås. Peter har arbetat i branschen sedan 1985. Under åren 1995–2011 drev han ett eget kylföretag med sju anställda. Från 2014 har han varit anställd på Francks Kylindustri i Västerås.

– Francks Kylindustri präglas av högt i tak och mycket korta beslutsvägar. Man får omgående svar oavsett om det är stora eller små frågor och det bidrar till en stimulerande arbetsmiljö, förklarar Peter Eriksson och fortsätter:

– Vi har lyckats rekrytera mycket duktiga medarbetare och har byggt ett bra team med kompetens inom både industri- och butikskyla. Det ska bli kul och spännande att fortsätta utveckla gruppen och stärka vår position i Mälardalen ännu mer. Själv brinner jag för att bygga och stärka kundrelationer. Ett nära samarbete är med slutkunden är otroligt viktigt och att vi kan leverera helhetslösningar till varje enskild kund, oavsett storlek.

Peter Franck är mycket nöjd med rekryteringen av Peter Eriksson:

– Han har en bra balans i sin kompetensprofil mellan affärsmanskap, ledarskap och kylteknik som passar verksamheten väl.

Peter Eriksson är en infödd Västeråsare som gärna umgås med familjen och vännerna på fritiden. Matlagning och resor är andra intressen. Den 1 januari 2016 tillträder Peter Eriksson tjänsten som vd.

Francks Kylindustri har verksamhet i hela landet med huvudkontor i Norrköping, samt dotterbolag i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Västerås och Ludvika. Verksamheten innebär projektering, installation och service av kyl- och värmepumpanläggningar för t.ex. butiker, storkök och industrier. Det är ett av landets tre största kylföretag och det största privatägda.

För mer information kontakta:
Peter Franck, marknadschef, tel dir: 08-594 968 01, tel vxl: 08-594 968 00,

Välkommen in i kylan.