Ingemar Sjöström blir vd för Francks Kylindustri i Stockholm AB

19 mars 2014

Francks Kylindustri etablerade sig i Stockholm under 1990-talet och har haft en mycket god tillväxt de senaste åren, under ledning av vd Peter Franck. Idag har man 27 anställda, varav 18 kyltekniker. Inför ytterligare expansion inom entreprenad- och serviceverksamheten förstärks organisationen genom att Ingemar Sjöström tillträder som vd den 1 april.

Francks Kylindustri är ett av Sveriges största kylföretag och det största privatägda bolaget i sin bransch, specialiserat på industriell och kommersiell kyla med naturliga köldmedia och värmepumpsanläggningar. Företaget har rikstäckande verksamhet, som omfattar hela kedjan från projektering till installation och service av kyl och värmepumpanläggningar för t.ex. butiker, storkök, restauranger, lager, isrinkar och industri.

Har lång erfarenhet inom kylbranschen

Ingemar Sjöström, som nu blir ny vd i Stockholm, har lång erfarenhet inom kylbranschen. Närmast kommer han från Johnson Controls AB där han arbetat i 11 år, senast som Country Manager. Han har arbetat med alla tre segmenten industrikyla, luftkonditionering och butikskyla och tillför bred erfarenhet från såväl entreprenad- som serviceförsäljning.

– Det känns fantastiskt spännande att få vara med och utveckla Stockholmsavdelningen ännu mer, säger Ingemar Sjöström. Jag kommer att fokusera på att utvidga företagets position ytterligare och arbeta för en fortsatt expansion.

Tillför ett affärsmässigt tänk

– Vi är stolta och glada över att ha rekryterat en så kompetent och erfaren ledare som Ingemar. Han kommer att tillföra både strategiskt tänkande och affärsmässighet och vi ser fram mot en fortsatt spännande utveckling i Stockholm, säger Peter Franck.

– Francks Kylindustri är ett mycket intressant företag, säger Ingemar Sjöström. Han lyfter fram att det inom bolaget finns en samlad hög kompetens på de olika enheterna som kan samverka, samtidigt som varje enhet ges möjlighet att utveckla verksamheten utifrån sina förutsättningar och marknadens behov.

Ingemar Sjöström är 46 år och i grunden ifrån Umeå, men bor sedan fyra år i villa i Bromma. Hans fritidsintressen är äventyr, resor och musik.

– Jag själv kommer i fortsättningen fokusera på min roll som vd för kontoren i Västerås och Bergslagen samt arbeta mer med koncernövergripande uppgifter, avslutar Peter Franck.

Familjeföretag

Francks Kylindustri grundades 1950 och har idag totalt cirka 130 st anställda, omsätter drygt 230 miljoner per år och har bolag i Stockholm, Göteborg, Norrköping (huvudkontor), Helsingborg, Västerås och Bergslagen. Bland företagets mest spektakulära objekt och installationer märks exempelvis Malmö Arena och Serveras gigantiska kyl och frys i Halmstad på 16 000 respektive 10 000 kvadratmeter.

För mer information kontakta:
Peter Franck, tel dir: 08-594 968 01, tel vxl: 08-594 968 00, eller
Ingemar Sjöström, tel 0709-86 15 82.