Francks Kylindustri köper Climacool i Karlskrona

30 oktober 2016

Blekinge och östra Småland är en intressant region för Francks Kylindustri med många befintliga och potentiella kunder inom industrikyla och kommersiell kyla.

— Det är en region med många kunder som efterfrågar vår kompetens. Vi vet att de uppskattar hög tillgänglighet och därför är vi angelägna om att öka vår lokala närvaro i området. Det gör vi nu genom förvärvet av Climacool, som är ett välkänt företag i branschen med hög kompetens, berättar Mikael Syrén, vd på Francks Kylindustri i Helsingborg.

Climacool grundades 2006 av Dan Svensson och Anders Sjöquist, båda med över trettioårig erfarenhet av branschen. De har arbetat tillsammans sedan 1992.

— Vi fick förfrågan om att sälja till Francks Kylindustri och kände att det är ett mycket välrenommerat bolag med lång erfarenhet som det kunde vara en kul utmaning att bli en del av. Med deras resurser i ryggen får vi helt andra möjligheter att ta oss an fler och större kunder och bredda verksamheten. Genom att vi kan lämna över de administrativa uppgifterna till dem så får vi även mer tid att fokusera på att hjälpa våra kunder, förklarar Dan Svensson.

Climacool blir från och med 1 oktober en filial till Francks Kylindustri i Helsingborg. Även Francks medarbetare i Kalmar och Climacools anställde kommer att tillhöra gruppen.

— Det känns bra att våra kunder har gratulerat oss och att de ser affären som positiv. Nu får vi helt andra möjligheter att utveckla vårt erbjudande och framtiden blir säkert spännande och rolig, säger Anders Sjöquist.

Peter Franck, marknadsansvarig, berättar att Francks Kylindustri har ambitionen att skapa Sveriges bästa arbetsplats inom kyla och värme samt att rekrytera duktiga och kompetenta medarbetare. Förvärvet av Climacool är även ett led i den strategin.

Francks Kylindustri är landets största kylföretag och har huvudkontor i Norrköping, samt dotterbolag i Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Ludvika, Stockholm, Uppsala, Västerås, och Örebro. Verksamheten innebär projektering, installation och service av kyl- och värmepumpanläggningar för t.ex. butiker, storkök och industrier.

För mer information kontakta:
Peter Franck, marknadschef, tel dir: 08-594 968 01, tel vxl: 08-594 968 00,