Francks Kylindustri fortsätter sin expansion i Norge genom förvärvet av Invent

Invent.as4

15 december 2021

Francks Kylindustri fortsätter sin expansion i Norge genom förvärvet av Invent

Efter det nyligen annonserade förvärvet av Therma fortsätter Francks sin norska expansion genom förvärvet av Invent AS i Bergen. Invent kommer tillsammans med Therma få en marknadsledande position i Bergen. Invent har en lång historia och bred kompetens inom kyla och ventilation. De nuvarande ägarna kommer att fortsätta utveckla företaget i samarbete med Francks. Invent har en omsättning om ca. 35 miljoner NOK.

“Vi är glada över att Invent – med sin höga kompetens och erfarenhet – har valt att ansluta sig till Francks. Invent och Therma Bergen kommer att bilda ett starkt team och få en marknadsledande position i Bergen. Invent är ett väletablerat familjeföretag med stark lokal förankring som delar vår vision och våra värderingar. Det är väldigt spännande att fortsätta den framtida resan tillsammans när vi nu utökar vår plattform ytterligare i Norge.” säger Tomas Berggren, VD Francks Kylindustri.

“Vi ser fram emot att bli en del av Francks och bli starkare tillsammans. Genom vår gemensamma expertis kommer vi att utveckla vårt erbjudande inom design, installation och service för att ge ett starkare kunderbjudande. Tillsammans med Francks och Therma, ser vi fram emot att utnyttja vår gemensamma bas av expertis, erfarenhet och synergier för att accelerera vår gemensamma tillväxt i det expansiva Bergenområdet”, säger Andreas Berg Peschina, VD för Invent.

Francks Kylindustri är den ledande svenska leverantören av industriella och kommersiella kyllösningar med 28 kontor i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr.

För ytterligare information, vänligen besök www.francksref.com eller kontakta:

Andreas Berg Peschina, CEO, Invent AS
+47 405 54 435,

Tomas Berggren, CEO, Francks Kylindustri Sweden AB
+46 70 540 50 42,