Francks Kylindustri fortsätter expansionen i Danmark genom förvärvet av NH3 Kølegruppen.

NH3 Kolegruppen

7 mars 2024

PRESSMEDDELANDE

Norrköping den 7 mars 2024

Francks Kylindustri fortsätter expansionen i Danmark genom förvärvet av NH3 Kølegruppen.

Francks Kylindustri förstärker sin position i Danmark genom förvärvet av NH3 Kølegruppen. NH3 grundades 2001 och är specialiserade på installation och service av kylsystem och värmepumpar med huvudkontor i Hanstholm. De nuvarande ägarna fortsätter vara verksamma i bolaget.

”Vi är mycket glada över att välkomna NH3 Kølegruppen till Francks Kylindustri. NH3 kommer att addera värdefull kompetens, erfarenhet och kapacitet samt förstärka Francks närvaro på Jylland. Det är mycket spännande att fortsätta den framtida resan tillsammans när vi nu expanderar vår plattform i Danmark,” säger Magnus Detterholm, VD för Francks Kylindustri.

”Vi ser fram emot att bli en del av Francks Kylindustri och att dra nytta av vår gemensamma bas av expertis, erfarenhet och synergier för att accelerera vår tillväxt på den växande Jyllandsmarknaden,” säger Bent Boesen & Magnus Kamstrup, ägare av NH3 Kølegruppen.

Francks Kylindustri är den ledande nordiska industriella och kommersiella kylspecialisten med 45+ kontor och ~575 anställda i Sverige, Norge och Danmark.

För ytterligare information, vänligen besök www.francksref.com, www.amplio.se eller kontakta:

Magnus Detterholm, VD,
Francks Kylindustri Holding AB
+46 73 258 81 56,

Marcus Planting-Bergloo,
Managing Partner, Amplio Private Equity AB
+46 70 229 11 85,