Francks Kylindustri expanderar till Norge genom förvärvet av den norska marknadsledaren Therma Industri AS.

Therma Kvadrat Stein Terje Brekke, CEO, Therma Industri AS , Längst upp till vänster

8 december 2021

Francks Kylindustri expanderar till Norge genom förvärvet av den norska marknadsledaren Therma Industri AS.

Francks Kylindustri har ingått avtal om att förvärva Therma Industri AS, den ledande norska leverantören av industriella lösningar inom kyla och värme med nationell täckning och med fokus på naturliga köldmedier. Det är en strategisk milstolpe för Francks som ger tillgång till den attraktiva norska marknaden och är startskottet för Francks nästa tillväxtfas. Den kombinerade gruppen Francks och Therma formar en stark plattform för vidare nordisk expansion. Therma genererade intäkter om ca. NOK 300m under 2020 och har en stark position på den norska marknaden.

“Vi är mycket glada över att nu genom Therma kunna gå in på den norska marknaden och stärka vår nordiska marknadsposition. Therma är den ledande aktören på den norska marknaden och liknar på många sätt Francks, vi delar samma fokus, vision och värderingar. Vi ser fram emot att fortsätta vår lönsamma tillväxtresa tillsammans och att skapa en nordisk plattform för branschledande tjänster inom industriell kyla och värme över hela livscykeln.” säger Tomas Berggren, CEO Francks Kylindustri.

“Vi ser fram emot att bli en del av Francks och bli starkare tillsammans. Genom vår gemensamma expertis kommer vi att utveckla vårt erbjudande inom design, installation och service för att ge ett starkare kunderbjudande. Vi är glada över att kunna utnyttja vår gemensamma bas av expertis, erfarenhet och synergier för att accelerera vår gemensamma tillväxt”, säger Stein Terje Brekke, CEO för Therma Industri.

Francks Kylindustri är den ledande svenska leverantören av industriella och kommersiella kyllösningar med 28 kontor i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr.

För ytterligare information, vänligen besök www.francksref.com eller kontakta:

Stein Terje Brekke , CEO,  Therma Industri AS
+47 915 83 803,

Tomas Berggren, CEO, Francks Kylindustri Sweden AB
+46 70 540 50 42,