Francks Kylindustri etablerar sig i Uppsala

14 augusti 2015

Francks Kylindustri fortsätter att expandera. De senaste fem åren har företaget öppnat ett nytt lokalkontor per år och anställt 60 nya medarbetare. Nu är det dags för Uppsala, där befintliga kunder länge har önskat ett lokalkontor för ett närmare samarbete.

– Vi har länge haft en intention att etablera oss i Uppsala, men först nyligen hittat rätt förutsättningar för att starta upp. Etableringen i Uppsala är ett samarbete mellan våra Västerås- och Stockholmskontor. Målet är att vi ska vara ett tiotal personer inom tre till fem år i Uppsala, berättar Peter Franck, marknadschef.

Francks Kylindustrier är specialiserat på kommersiell kyla med naturliga köldmedia för isrinkar, butiker, lager, restauranger med flera, samt värmepumpsanläggningar. Verksamheten innebär projektering, installation och service av kyl- och värmepumpanläggningar för t.ex. butiker, storkök och industrier.

Uppsala-avdelningen kommer initialt att drivas under Francks Kylindustri i Stockholm, med Ingemar Sjöström som vd.

– Det är en stor fördel för både oss och våra kunder att vara på plats med personlig närvaro och ökade kontakterna oss emellan. Den 18 augusti börjar säljaren Johan Eriksson som förste man på kontoret, säger Ingemar Sjöström och tillägger:

– Vi har ett tiotal större kunder i regionen redan och de har önskat att vi ska komma närmare dem. Uppsala är som bekant landets fjärde största stad och här finns en expanderande marknad som efterfrågar våra tjänster.

Francks Kylindustri är ett av landets fem största kylföretag och det största privatägda. Företaget grundades 1950 och ägs nu av tredje generationen, d.v.s. Peter, Jonas och Anders Franck, samt deras farbror Göran Franck. Även koncernens vd Per Hannius återfinns bland delägarna.

Bland spektakulära projekt som är signerade Francks Kylindustri märks bl.a. de stora distributionscentralerna för ICA i Helsingborg, Kungälv och Borlänge, samt Familjen Dafgårds höglagerfrys.

För mer information kontakta:
Peter Franck, marknadschef, tel dir: 08-594 968 01, tel vxl: 08-594 968 00,