Francks Kylindustri blir ännu starkare inom industriprocesskyla

2 december 2013

Francks Kylindustri Sweden AB förvärvar aktiemajoriteten i Bema Elautomatik AB i Mölndal.

– Detta är ett första steg i en process där vi på sikt vill leverera ett helhetskoncept inom industriprocesskyla. Genom att Bema Elautomatik redan arbetar med flera av våra industrikunder kan vi tillsammans utvecklas och bli ännu starkare, säger Marknadsansvarige Peter Franck.

Francks Kylindustri är specialiserat på industriell och kommersiell kyla med naturliga köldmedia och värmepumpsanläggningar. Francks är ett av Sveriges största kylföretag och det största privatägda med rikstäckande verksamhet, som omfattar hela kedjan från projektering till installation och service av kyl- och värmepumpanläggningar för t.ex. butiker, storkök, restauranger, lager, isrinkar och industri.

Tyngdpunkt på industrikyla

BEMA Elautomatik AB erbjuder kvalificerade styrtekniska lösningar för industrin med tyngdpunkt på processkyla. Vi projekterar, konstruerar och programmerar PLC-baserade styrsystem och har egen tillverkning av apparatskåp. Ute hos våra kunder utför vi driftsättning och förändringar över hela Sverige, till viss del arbetar vi även mot kunder i Danmark och Norge, berättar Håkan Sundell på Bema Elautomatik. Företaget startade 1991, omsätter cirka 10 miljoner kronor och har idag sex medarbetare.

Långsiktigt bra lösning

– Vi startar samarbetet från och med 1 januari 2014, säger Peter Franck. Francks vill stärka vår helhetskompetens inom industriprocesskyla och utvecklar därför verksamheten genom styrapplikationer för detta område. Under många år har Bema Elautomatik varit underleverantör till Francks Kylindustri och de anställda ser samgåendet som en trygg och långsiktigt bra lösning.

– Detta är ett utvecklingsmässigt viktigt steg att ta nu, säger Håkan Sundell. För Bema Elautomatik har alltid kvalitet varit ett ledord för att säkra hög driftsäkerhet på anläggningar hos sina kunder, vilket också är en ledstjärna i arbetet för Francks Kylindustri.

Familjeföretag

Francks Kylindustri grundades 1950 av Per Franck och ägs nu av tredje generationen i familjen. Det är Peter, Jonas och Anders Franck samt deras farbror Göran Franck. Även koncernens vd Per Hannius återfinns bland delägarna. Huvudkontoret finns i Norrköping samt dotterbolag i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Ludvika och Västerås.
Bland de mest spektakulära objekten som företaget har projekterat och installerat är exempelvis Malmö Arena och Serveras gigantiska kyl och frys i Halmstad på 16 000 respektive 10 000 kvadratmeter.

För mer information kontakta:
Peter Franck, tel dir: 08-594 968 01, tel vxl: 08-594 968 00,