Delar ut fem miljoner till personalen

25 maj 2018

För tionde året i rad delar Francks Kylindustri ut bonus, och i år kommer 4,9 miljoner kronor lagom till sommaren.

Francks Kylindustri har vuxit kraftigt och har idag verksamhet och lokal närvaro på tio orter med totalt 180 anställda. Det går bra för Francks Kylindustri, som med kompetens, relationer och lokal förankring idag vuxit till en av Sveriges ledande aktörer inom kyla och värme. Men den stora utmaningen är att hitta och behålla unga människor som vill skapa goda karriärmöjligheter i en industri som växer. För uppsidan med att jobba på Francks är fler än många känner till. Frihet under ansvar, bra löneutveckling och stigande ansvar är några — och sedan tio år har möjligheten att ta del av vinsten varit en uppskattad sida av jobbet.

— Vi värderar våra anställda högt, och bonusen är ett sätt att visa uppskattning för deras insatser, säger Peter Franck, marknadschef på Francks Kylindustri.

Till sommaren kan medarbetare på de kontor som överträffat vinstmålen alltså dela på nära 5 miljoner kronor.

— Det känns otroligt bra att personalen får vara med och dela vinsten när det går bra för företaget. De är vår viktigaste resurs och deras kompetens och engagemang är A och O för hur vi lyckas, menar Peter Franck.

Rekrytering är utmaning för hela branschen, och Francks Kylindustri är ett av de svenska industriföretag som tidigt börjat experimentera med lärlingsplatser och interna utbildningar. Företaget arbetar på flera fronter för att lösa frågan, bland annat genom att starta Francks Acadamy, ett 18 månaders traineeprogram för ungdomar för att få fördjupad arbetslivserfarenhet som kyltekniker.

— Människor ska kunna utvecklas inom företaget istället för att behöva söka en ny position på ett annat företag, eller byta bransch, säger Peter Franck. Som kvitto på att de gör rätt i att komma till oss, och stanna — känns det bra att för tionde året kunna dela ut så här pass mycket pengar i bonus.

För mer information kontakta:
Peter Franck, marknadschef, tel dir: 0708-725 100, tel vxl: 08-594 968 00, e-post:

Ladda ned pressmeddelandet här.