Francks bygger 36 000 m2 fryslager till Frigoscandia

Frigoscandia Hyllinge

13 december 2023

I Logicenters regi bygger Francks det som ska bli Frigoscandias största fryslager och företagets framtida nav i södra Sverige. Med en lagringsyta på 36 000 m2, fyra olika temperaturzoner och en ambitiös miljöprofil är det ett utvecklingsprojekt av rejäla mått.

Frigoscandia är Nordens ledande aktör inom temperaturkontrollerad livsmedelslogistik. När Logicenters fick uppdraget att bygga företagets nya logistikanläggning i Hyllinge utanför Helsingborg valde man Francks Kylindustri som samarbetsparter.

– Francks kommer att stå för totalentreprenad när det gäller kyl- och frysanläggningen och skräddarsy en lösning, helt efter Frigoscandias behov och önskemål. Vi har gjort flera lyckade projekt för Frigoscandia tidigare och vi känner varandra väl. Även med Logicenters har vi haft goda samarbeten. I fjol utvecklade vi bland annat ett frukt- och gröntlager för Dagab tillsammans, säger Mikael Syrén, regionchef för Francks Kylindustri i Helsingborg.

Miljöcertifiering enligt BREEAM Excellent

Frigoscandias nya anläggning kommer att kunna lagra livsmedel i flera olika temperaturzoner – det kommer att finnas fryslager, kyllager, en kyld kolonialdel samt djupkyla. Enbart frysdelen kommer att vara hela 18 300 m2 stor.

Spillvärmen som uppstår kommer bland annat att användas i ett tjälskydd under fryslagret, men också för att värma upp Frigoscandias nya huvudkontor som kommer att byggas i Hyllinge under 2024-2025. Frigoscandias logistikcenter kommer att utvecklas i linje med Logicenters ambitiösa miljöprofil och målet är att fastigheten ska miljöcertifieras enligt BREEAM Excellent.

För ytterligare information, vänligen kontakta:Mikael Syrén, regionchef för Francks Kylindustri i Helsingborg.
0735-43 00 25,