Strategisk inköpare/Projektinköpare

IMG 8880
Orter Stockholm, Göteborg, Helsingborg
Roll Strategisk inköpare/Projektinköpare
Sista ansökning 5 september 2021

16 augusti 2021

Gillar du att skapa ordning och utvecklas med ett företag i stark tillväxt och högt tempo? Är du driven, har lätt att samarbeta och har bra förmåga att förstå organisation och verksamhet? Till Francks Kylindustri söker vi nu strategisk inköpare/projektinköpare med placering i Stockholm/Göteborg/Helsingborg.

Francks Kylindustri

Francks Kylindustri är ett av Sveriges största privatägda kylföretag. Företaget har sedan 1950-talet legat i framkant i utvecklingen av industritekniska lösningar inom kyla och värme – för att öka produktiviteten hos kunder och därigenom minska miljöpåverkan i samhället.

Vi är ett entreprenad & service/tech-bolag inom området industriell och kommersiell kyla med drygt 350 medarbetare, fördelade på 25 kontor runt om i Sverige och en omsättning på drygt 1 miljard kronor.

Vi jobbar för att skapa team som karakteriseras av en framåtanda att nå mål och ambitioner, där allas åsikter är viktiga och vi kontinuerligt lär oss av våra erfarenheter och av varandra. I kombination med kreativa team och en stark teamkänsla tror vi att anställda trivs och utvecklas, att vi kan leverera kvalitet och innovation till våra kunder, att vi som bolag växer lönsamt och att vi kan bidra till en bättre värld.

Vad innebär tjänsten

Som inköpare är du en del av ett team som tillsammans jobbar mot gemensamma visioner. Rollen som inköpare innebär att du långsiktigt driver och utvecklar inköpsprocessen strategiskt i linje med koncernens mål. Fokus är nytänkande lösningar tillsammans med övriga inom inköpsorganisationen. Du stödjer våra platschefer och projektledare genom att ansvara för inköpen i de projekt som du är delaktig i och fungerar som en länk mellan projektet och inköpsorganisationen.

Som stöd i arbetet finns inköpssystem som du är en del i att utveckla och uppdatera. Du har erfarna kollegor i produktion och i inköpsorganisationen vilka du tillsammans med lägger upp och planerar ditt arbete. Det ingår i rollen att beräkna och analysera volymer, priser och kostnader men också att informera och utbilda organisationen i de verktyg som finns för att underlätta inköp. Inköpsbeteende och avtalslojalitet följer du upp kontinuerligt med de lokala organisationerna och visualiserar deras prestationer eller potentiella prestationer för ökad effekt.

Din bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot inköp och/eller bakgrund inom logistik, försäljning eller ekonomi i kombination med minst 3 års erfarenhet av inköp. Det är meriterande om du har produktkännedom och kunskap om kylprodukter och kylinstallationer. Även dokumenterad kunskap i entreprenadjuridik är meriterande för tjänsten. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska samt att du har goda kunskaper av arbete med MicroSoft Office program men framför allt Excel. Har du erfarenhet inom Symbrio är detta också meriterande. Tjänsten innebär resor ibland så körkort B ser vi som en självklarhet.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen är du positiv och tycker om att arbeta i team. Du har naturlig drivenhet både i din personliga utveckling och i arbetet. Du är analytisk, strategisk och planerande med god balans mellan noggrannhet och risktagande. Du har bra förmåga att förstå organisation och verksamhet och du driver framgångsrikt kontinuerliga förbättringar. Du tycker om att se resultatet av ditt arbete och du är social, serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Vidare motiveras du av att agera problemlösande och du anstränger dig för att leverera effektiva lösningar med hög kvalitet.

Information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, vi tillämpar provanställning, med placering Stockholm/Göteborg/Helsingborg. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tar endast emot ansökan via epost och din ansökan skickar du till . Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Erika Werme via ovan epost. Har du frågor kring tjänsten kontaktar du inköpschef Magnus Lindgren på 070-899 49 91 eller epost

Senast 2021-09-05 önskar vi din ansökan. Urvalet sker löpande så skicka in ditt CV och personliga brev redan idag. Märk din ansökan ”Strategisk inköpare/Projektinköpare.