Nu söker vi ytterligare en kollega som vill vara med och stärka vårt team på Francks Kylindustri Sweden AB (Norrköping)

Ort Norrköping
Roll Ekonom
Omfattning Heltid, tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 Juni 2021

12 maj 2021

Francks Kylindustri

I tre generationer har Francks Kylindustri stått för Sveriges kunnigaste yrkeskår inom industriell kyla och värme. Företaget startades 1950 av familjen Franck och från ett litet företag med en gammal cheva-pickup som enda servicebil har företaget vuxit till en koncern med 325 anställda på 23 orter runt om i Sverige. Idag är Francks en marknadsledande koncern inom svensk kylindustri med höga tillväxtambitioner och stark innovationskraft. Vi är en uppskattad leverantör till företag där exakta gradtal är avgörande för hur dagen (och räkenskapsåret) ska sluta. Med en passion för precision utformar, installerar, servar och underhåller vi temperatursystem för några av landets ledande varumärken.

Vad innebär tjänsten

Som ekonom kommer du arbeta med varierande arbetsuppgifter och vara en viktig del i vår ekonomifunktion. Du kommer vara ansvarig för några bolag inom koncernen som till största delen innebär arbete med löpande ekonomiarbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat vara löpande bokföring, fakturahantering, kundreskontra och leverantörsreskontra. Har du erfarenhet av månadsavstämningar är detta meriterande. Du kommer supportera och samarbeta med kollegor i teamet där du får möjlighet att utvecklas inom ekonomiområdet och bli en del av ett team som tillsammans jobbar mot gemensamma visioner.

Din bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomiutbildning antingen avslutad gymnasieutbildning och/eller yrkesutbildning inom ekonomi. Du har även 2–3 års erfarenhet av ekonomiarbete, som ekonomiassistent eller motsvarande. Meriterande är om du har erfarenhet inom installationsbolag eller arbete på ekonomibyrå. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska samt att du har grundläggande kunskaper i Excel samt god system- och datorvana. Vi arbetar med bland annat Visma.net, ReadSoft och Symbrio.

För att trivas i rollen är du en person som motiveras av att arbeta i team där vi skapar gruppkänsla och goda förutsättningar för gemensamma mål och rutiner. Du är social och serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Du ser det som en självklarhet att slutföra det du tar dig an och du trivs i en miljö där du kan arbeta strukturerat och finna stöd i rutiner samtidigt som du kan nyttja din noggrannhet och ditt öga för detaljer. Vidare motiveras du av att agera problemlösande och du anstränger dig för att leverera effektiva lösningar med hög kvalitet.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara självständig, flexibel och ha en god förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du drivs av att hjälpa människor, du är ansvarsfull, noggrann och tycker om ordning och reda samt ett högt arbetstempo med mycket som händer på en gång. Du har ett helhetstänk som gör att du lätt ser vad som bör göras och på vilket sätt det ska genomföras.

Information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, vi tillämpar provanställning, med placering i Norrköping. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tar endast emot ansökan via epost och din ansökan skickar du till

Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Erika Werme via ovan epost eller ringa på 070 – 1447438. Senast 2021-06-04 önskar vi din ansökan. Urvalet sker löpande så skicka in ditt CV och personliga brev redan idag. Märk din ansökan ”Ekonom”.

Kontaktperson: Erika Werme
Telefon:
070-1447438
Område:
Norrköping
Yrkesroll:
Ekonom
Typ av anställning:
Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag:
4 Juni 2021